Digital framkallning

I takt med att de vanliga, analoga kamerorna blir allt mindre efterfrågade, minskar också marknaden för klassisk framkallning, det vill säga framkallning av negativ. Idag vill man istället hitta bra digital framkallning, till bra priser och i god kvalité.

Framkalla 100 bilder gratis hos Fujidirekt

Fördelar med digital framkallning

  • Enkelt
  • Snabbt
  • Valfrihet

Digital framkallning vid datorn
Att göra en digital framkallning skiljer sig mycket från att göra en klassisk framkallning. För det första är det väldigt enkelt att göra en digital framkallning, du behöver bara din kamera, en dator, en usb-kabel och tillgång till internet. De flesta väljer nämligen idag att göra sin digitala framkallning via internet, inte via en fysisk butik, även om det alternativet så klart fortfarande finns. När du ska göra en digital framkallning vid datorn väljer du först en pålitlig och välrekommenderad fotofirma som erbjuder sina kunder digital framkallning online. Därefter pluggar du in din kamera i datorn och för över bilderna med hjälp av usb kabeln och ett bildprogram. Innan du väljer vilka bilder som du vill göra en digital framkallning på kan du också redigera bilderna i exempelvis Photoshop, men det är inget måste.

Enkel bildredigering hos fotobutikerna online
Sedan öppnar du upp ett konto på den fotofirma som du vill använda för digital framkallning. Detta brukar vara en enkel procedur. När det är gjort har du möjlighet att ladda upp dina bilder för digital framkallning på din sida hos fotobutiken. Här har du oftast också möjlighet att beskära dem innan de lägger upp dem för framkallning, samt möjlighet att välja vilken sorts digital framkallning som du vill använda dig av. Det finns digital framkallning i alla möjliga prisklasser.

Val av digital framkallning
Idag har den digitala framkallningen utvecklats enormt, borta är den tid då man enbart kunde välja att få sina foton digitalt framkallade på papper. Idag kan du välja digital framkallning på nästan allt du kan drömma om: kuddfodral, kalendrar, kaffekoppar, vykort eller kläder. När det gäller digital framkallning idag är det bara fantasin som sätter gränser!

Att välja butik för digital framkallning
Det finns ett enormt utbud av fotofirmor som erbjuder digital framkallning online och det är lätt att förlora sig i utbudet. Ett bra tips när det gäller digital framkallning är att använda sig av någon av alla de konsumentsajter som finns, där tidigare användare har satt betyg på butiker som erbjuder digital framkallning. Det sista man vill när man till exempel valt att göra en digital foto framkallning på en t-shirt, är ju att trycket ska vara oskarpt, hålla låg kvalité eller tråkiga färger. Pricerunner.se är ett exempel på en sida där butiker med digital framkallning har blivit betygsatta av tidigare användare. Det du ska titta efter när det gäller digital framkallning är först och främst hur butiken har fått betyg på själva fotokvalitén, som färger och kontraster. Men även själva kundservicen hos företag som erbjuder digital framkallning kan vara viktig. En enkel beställningsfunktion och snabba leveranser är faktorer att titta på.

Priser på digital framkallning
När det kommer till priser på digital framkallning kan det skilja sig rätt rejält mellan olika företag. Visserligen kan det kännas lockande att ta någon som är billiga, men i längden brukar man tjäna på att välja digital framkallning som är lite dyrare, då man som regel får bättre kvalité. Men leta gärna efter butiker som erbjuder digital framkallning och som ger extra förmåner till sina kunder, som mängdrabatt, gratis frakt eller liknande. När det gäller digital framkallning är det dock till syvende och sist själva resultatet som räknas, det är ju trots allt dina minnen som du vill bevara och det så länge som möjligt.