Framkalla bilder

Ett halvtråkigt foto kan räddas av lite efterbehandling i ett bildredigeringsprogram, men också av en bra framkallning. Med rätt beskärning, ett bra fotopapper och proffsiga fackmän som kan det hela med framkallning, kan även de tristaste bilder kännas flotta. Det blir allt vanligare att man inte framkallar sina bilder, utan låter dem ta upp en massa onödig plats på hårddisken istället. Istället för framkallning väljer man att visa upp sina bilder i olika visningsprogram, men handen på hjärtat: är det inte rätt härligt att sitta och bläddra i ett fotoalbum i soffan istället? Drömma sig bort en stund, tänka på gamla tider och minnas en kär vän?

Framkalla 100 bilder gratis hos Fujidirekt

Framkallning online
Det mest effektiva sättet, både när det gäller kostnad och tid, är att sköta sin framkallning online. Det finns mängder av bra fotofirmor som erbjuder framkallning online och dessutom till riktigt bra priser. Tidigare kunde det kännas motigt att framkalla sin bilder, då en framkallning av en vanlig filmrulle ändå kunde gå på en hundralappa eller två, men idag har priserna på framkallning sjunkit rejält.

På Extrafilm.se kan du få en framkallning för mindre än en krona per foto. Här kan du göra flera typer av framkallning, förutom framkallning på vanligt foto papper kan du också få din bild tryckt på olika typer av saker som är fina att ge bort som present. En annan populär firma att utnyttja för framkallning är Fujidirekt.se. Här kan du i tillägg till din beställda framkallning få hundra bilder helt gratis, vilket måste anses som ett mycket bra erbjudande. Hos Fujidirekt.se kan du också framkalla analog film, om du inte har övergått helt till digitalkamera. Om du fortfarande har gamla diabilder kvar kan du få framkallning av dessa hos diabild.com. Här har man alltså specialiserat sig på framkallning av diabilder, som annars brukar stå och damma i en låda på vinden. Tänk vad roligt att äntligen få se sina gamla barndomsbilder igen!

Lite mer udda framkallning
Som nämnt behöver du inte längre bara köpa framkallning på fotopapper. Det finns idag gott om butiker som erbjuder sig att göra framkallning lite roligare, i betydelsen att framkalla korten på ett föremål istället för på papper. Du kan till exempel köpa framkallning av en fotobok, där du får dina bilder snyggt tryckta i en bok med hårda pärmar. I tillägg till framkallning av bilderna kan du ofta välja att få lite text tryckt i samband med de olika bilderna. Detta blir en perfekt gåva till någon som ska gifta sig eller som fyller år. Denna typ av framkallning tar dock en liten stund, så se till att beställa i god tid före själva uppvaktandet.

Andra typer av framkallning av det mer udda slaget kan vara att trycka sin favoritbild av barnen på en tröja, ha sin fru på kaffekoppen eller varför inte en bild på sig själv i form av en fotovägg? Snacka om att få njuta av sig själv till max!

Hur ska jag veta vilket företag jag ska välja för framkallning?
Det finns två saker att titta på när det gäller framkallning: det viktigaste är att veta att resultatet blir bra och det näst viktigaste är priset. För bägge punkterna kan du använda dig av sajter som Pricerunner eller Kelkoo. Här kan du hitta information om framkallning både när det gäller kundbetyg, men också i form av prisjämförelser mellan de olika företagen som finns tillgängliga. När det gäller priset på framkallning finns inga enkla regler att följa, en billig firma kan vara lika bra som en dyr. Då är det istället kundbetygen på framkallning som du bör titta på. Hur enkel är sajten att använda? Hur fort går en framkallning? Vilka valmöjligheter finns? Hur blev resultatet av framkallningen?