Framkalla foton

Att framkalla sina foton är ett enkelt och relativt billigt sätt att både bevara dem och att lättare visa upp dem för vänner och bekanta. Att sätta sig ner i soffan och bläddra i ett fotoalbum ger bra mycket bättre upplevelse än att titta på sina foton på en dataskärm. Det blir dock allt vanligare med sistnämnda och en ytterligare effekt av att aldrig framkalla sina foton är att hårddisken på datorn tenderar att bli överfull av bilder som ingen tittar på.

Framkalla 100 bilder gratis hos Fujidirekt

Det finns tre olika alternativ om man vill framkalla sina foton:

  • Framkalla foton hemma
  • Framkalla foton i butik
  • Framkalla foton online

Alla sätt att framkalla foton har sina fördelar och nackdelar, men om man ska hårddra det är det mest kostnads- och tidseffektivt att framkalla sina foton online.

Framkalla din bilder online, klicka här!

Framkalla foton hemma
Så länge du bara har några foton som du vill framkalla och en bra fotoskrivare att framkalla dem på så fungerar det fint att sköta framkallningen själv, men det fungerar bara om du har fotat med en digitalkamera. För att framkalla foton hemma behöver du bara koppla in kameran till din dator med hjälp av en usb-sladd, föra över bilderna som du vill framkalla, sätta fotopapper i skrivaren och trycka på ”Print”. Att framkalla foton hemma är dock en ganska långsam process, om du inte har en riktigt avancerad fotoskrivare vill säga. Kvalitén på bilderna brukar dock inte vara att klaga på, så länge du använder dig av bra produkter genom hela processen. Kom bara ihåg att du inte kan framkalla speciellt stora format på dina foton om du gör det hemma.

Framkalla foton i butik
Fortfarande finns det en hel del fotobutiker som kan hjälpa dig med att framkalla dina foton, både digitala foton och analoga. Om du väljer att framkalla dina bilder i en butik kan du dra nytta av personalens kunskap om papperskvalité, färger, format och så vidare, vilket du inte alltid kan om du väljer att framkalla dina foton online. Men allt färre väljer ändå att gå till en butik för att framkalla foton om man ändå ska ha dem enligt standard.

Framkalla foton online
Online har du störst fördelar när du ska framkalla dina foton. Här har du inte bara en mängd olika valmöjligheter när det gäller storlek, papperstyp, färgmöjligheter och material som du vill framkalla dina foton på, det är också ett relativt snabbt sätt. Precis som när du framkallar dina foton hemma så behöver du en usb-sladd för att föra över bilderna. Därefter väljer du vilken butik som ska sköta framkallningen och registrerar dig för ett konto hos dem. Här kan du sedan i lugn och ro lasta upp de foton som du vill framkalla, beskära dem och välja övriga effekter, innan du enkelt klickar på ”beställ”. Om du inte ska ha några avancerade foton brukar leveransen av dina framkallade bilder också vara väldigt snabb, på bara ett par dagar har du sedan bekvämt dina foton i brevlådan. Många online butiker jobbar också med olika erbjudanden som du kan dra nytta av, som gratis frakt, extra gratis foton om du väljer att framkalla stora mängder och så vidare. Att framkalla sina foton online är dessutom billigt idag, då konkurrensen är stor.

Priserna för att framkalla ett foto av standardformatet 10 x 15 kostar idag så lite som under 50 öre på vissa ställen. Kom bara ihåg att titta efter vad tidigare användare tycker om fotofirman innan du beställer en framkallning, så slipper du bli besviken över foton av låg kvalité. Du vill ju säkert att dina foton ska bli så fina som möjligt?