Framkalla kort

Att framkalla kort är idag mycket enkelt och något du kan göra på bara några ynka minuter. Borta är den tid då man betalade dyra pengar och väntade i veckor på att få hem de framkallade korten, idag sker allt över nätet. Visserligen kan man fortfarande framkalla sina kort i butik, men det är allt färre som väljer det alternativet. Med hjälp av en bra skrivare, bläck och fotopapper kan du till och med framkalla dina kort hemma!

Framkalla 100 bilder gratis hos Fujidirekt

Var kan man framkalla sina kort?
Det finns en rad olika butiker online där du kan framkalla dina kort. Några exempel:

  • www.fujidirekt.se
  • www.extrafilm.se
  • www.ifolor.se
  • www.photobox.com

Att framkalla sina kort via nätet är enkelt och dessutom relativt billigt. Konkurrensen online mellan fotofirmorna är stor och priserna pressas hela tiden. När du väljer att framkalla kort hos vissa företag ger man dessutom extraerbjudanden, som gratis extra kort, rabatter och gratis frakt. För att veta vilka företag som har bäst betyg när det gäller att framkalla kort kan du till exempel söka på Pricerunner. Här kan tidigare kunder lämna sina omdömen och kort beskriva om sin upplevelse av att framkalla kort hos ett visst företag.

Hur gör man för att framkalla kort?
När du ska framkalla dina kort via ett online företag måste du först av allt ha tillgång till en dator med internetuppkoppling. Därefter lastar du med hjälp av en usb kabel över dina kort från kameran till din dator, registrerar dig med ett konto hos det företag som du vill ska framkalla dina kort och väljer sedan ut vilka bilder som du vill lägga upp på ditt konto. Innan du väljer att framkalla ett kort brukar du få möjlighet att beskära bilden som du önskar. Därefter trycker du helt enkelt på beställningsknappen och korten skickas till företagets framkallningscenter.

Några dagar senare dimper dina kort ner i brevlådan! Om du ska framkalla dina kort i en butik brukar man som regel antingen bränna ner bilderna på en cd-skiva hemma och ta med till butiken som ska framkalla. Det går också att transportera korten med ett usb-minne.

Framkalla kort hemma
Fler och fler väljer också att framkalla sina kort i hemmets lugna vrå. Med hjälp av en fotoskrivare och fotopapper brukar det inte vara några större problem, så länge man inte vill framkalla väldigt stora mängder kort. Se bara till att du har en tillräckligt bra fotoskrivare när du ska framkalla kort hemma, annars kan kvalitén bli dålig.

Alternativa sätt att framkalla sin kort
Du behöver inte längre bara hålla dig till att framkalla dina bilder på papper, idag finns det många andra alternativ. Det har blivit särskilt populärt att framkalla sina kort i form av en canvastavla eller som en fotovägg. På det viset kan dina kort bevaras ännu längre och få en ännu större plats i hemmet. Eller varför inte ge bort ett kort på barnbarnet till mormor i form av en rolig t-shirt? Eller framkalla ett kort på dig själv på en kaffemugg och ge till chefen i present? Det är bara din egen fantasi som sätter gränser när det kommer till hur man idag kan välja att framkalla sina kort!

Vad ska jag tänka på när jag ska framkalla kort?
Det kan vara bra att ha koll på att butiken, vare sig den är online eller finns på din ort, har gott rykte när det gäller att framkalla kort. Det tråkigaste som finns är ju att få hem en bunt kort som har dåliga färger och kontraster, eller till och med är beskurna helt fel. Se därför till att den butik du väljer att framkalla kort via har ett bra betyg från tidigare kunder.